Wroclaw - warsztat, opinie

Moderator: Dziki Mar

mechatronik
VIP
Posty: 36
Rejestracja: 13 wrz 2014, o 08:12
VIN:
Lokalizacja: PL : DW . DE : F

Wroclaw - warsztat, opinie

Post autor: mechatronik » 23 mar 2015, o 13:06

Witam wszystkich Gwiazdorów !

Mam pytanie dotyczące warsztatu na Ślężnej za stacja Shell.
Czy ma ktoś jakieś opinie na jego temat ?
Osobiscie bylem tam na zbierznosci bo akurat tam mogli mi to zrobic od reki.

Teraz szykuje mi sie wymiana przednich amortyzatorow + łożyska.
Dodatkowo tuleje pływajace tył i zbieracze osi tylnej (?)
Wymiana + części (KYB i Lemförder) w granicach 2000 PLN.

Dodatkowo chce wymienic koncowki drążka bo i tak po całej zabawie będzie ustawiana geometria.

Warto tam jechać ?
W203 T 2004 AVANTGARDE lift
220 CDI 150 KM
WDB2032081F582580

Kwiat Wrocławia, fanatycy, z Oporowskiej, chłopcy z tej ulicy.
nunezik
VIP
Posty: 43
Rejestracja: 8 kwie 2014, o 17:49
VIN:
Lokalizacja: Wrocław

Post autor: nunezik » 23 mar 2015, o 21:54

Nie znam tego warsztatu, ale jeżeli mogę Ci coś podpowiedzieć to naprawdę mocno polecam Maćka i jego Sport Technikę przy Rogowskiej
http://www.sport-technika.pl
Pasjonat, szeroka wiedza i fachowość, bardzo przystępne ceny, dotrzymywanie terminów. Sprawdzałem u niego rozrząd + czynności eksploatacyjne (olej, filtry, hamulce). W kwietniu jadę do niego na wymianę wahaczy. Maciek serwisował w zakresie normalnej eksploatacji moją W169, serwisuje również auta moich znajomych (Audi B5, BMW) i robi to naprawdę dobrze. Nie miał u nikogo z niczym żadnej wpadki. Części możesz mieć swoje lub umówić się na dostawę przez niego - ma dobre układy w hurtowniach i jeżeli nie robisz na oryginałach, a markowych zamiennikach, to często jest w stanie w ciągu jednego dnia ściągnąć to co potrzeba, wymienić część jak coś nie pasuje itd. Wystawia faktury. Jedyne czego mu brakuje to SD i szczegółowej wiedzy dotyczącej :mb:, a szkoda bo jest naprawdę zdolny :bezradny: Natomiast do spraw "codziennych", również do rozrządu, sprzęgieł, kół masowych mogę go z czystym sumieniem polecić.
C 180 Kompressor Sport Coupe Starline '06
WDB2037461A937105
Poprzednio: W169 (200 CDI '05)
mechatronik
VIP
Posty: 36
Rejestracja: 13 wrz 2014, o 08:12
VIN:
Lokalizacja: PL : DW . DE : F

Post autor: mechatronik » 25 mar 2015, o 09:22

nunezik, dziekuje za zainteresowanie tematem. W najblizszym czasie zadzwonie i zapytam jak to by wygladalo z moim autem.

Dodam jeszcze wycene napraw wg tych na Ślężnej :

Amortyzatory KYB excel g : 720zl - wymiana 180zl
Gorne mocowania Lemförder : 440zl - wymiana 100zl
Drazki tylne LF 300zl - wymiana 300zl
Tuleje wachliwe LF : 150zl - wymiana 100zl

Dojda jeszcze chyba koncowki drazka i na pewno geometria.

Co sadzicie o takich cenach ?
W203 T 2004 AVANTGARDE lift
220 CDI 150 KM
WDB2032081F582580

Kwiat Wrocławia, fanatycy, z Oporowskiej, chłopcy z tej ulicy.
nunezik
VIP
Posty: 43
Rejestracja: 8 kwie 2014, o 17:49
VIN:
Lokalizacja: Wrocław

Post autor: nunezik » 25 mar 2015, o 18:12

mechatronik powiem Ci że jak na Wrocław to całkiem przyzwoicie, wręcz normalnie. Ceny części katalogowe, więc parę % też na tym zarabiają. Podjedź przy okazji osobiście do Maćka, zawsze to lepiej pogadać face2face. Szepnę mu, że klienta nowego podsyłam.
C 180 Kompressor Sport Coupe Starline '06
WDB2037461A937105
Poprzednio: W169 (200 CDI '05)
mechatronik
VIP
Posty: 36
Rejestracja: 13 wrz 2014, o 08:12
VIN:
Lokalizacja: PL : DW . DE : F

Post autor: mechatronik » 30 mar 2015, o 14:37

nunezik,
Jeszcze zanim podejde do tego z pelna determinacja to zapytam o ceny czesci w ProMerc.
W203 T 2004 AVANTGARDE lift
220 CDI 150 KM
WDB2032081F582580

Kwiat Wrocławia, fanatycy, z Oporowskiej, chłopcy z tej ulicy.
nunezik
VIP
Posty: 43
Rejestracja: 8 kwie 2014, o 17:49
VIN:
Lokalizacja: Wrocław

Post autor: nunezik » 3 kwie 2015, o 16:57

mechatronik pisze:Jeszcze zanim podejde do tego z pelna determinacja to zapytam o ceny czesci w ProMerc.
Umówiłem się właśnie z Maćkiem po Świętach. Wymiana wahaczy poprzecznych dolnych (Lemforder) + gumy stabilizatorów (Febi) + geometria około 1000 zł oczywiście z fakturą. Sam oceń czy to dla Ciebie dużo czy mało. Ostatnio jest naprawdę mocno zarżnięty robotą i ciężko się do niego wbić. Najczęściej to 4-5 dni robocze oczekiwania na termin. Podkreślam raz jeszcze, żeby była jasność, to żaden mój kumpel :nie: Po prostu jestem zadowolony z jego usług i cen :ok:
C 180 Kompressor Sport Coupe Starline '06
WDB2037461A937105
Poprzednio: W169 (200 CDI '05)
Wzorek
Użytkownik
Posty: 14
Rejestracja: 9 lis 2013, o 20:06
VIN:
Lokalizacja: Wrocław

Post autor: Wzorek » 22 paź 2015, o 20:47

Witam Wszystkich,

Panowie możecie polecić jakiegos dobrego elektryka z Wrocka? Problem - rozładowujący sie aku, pobór prądu niby w normie ale w ciągu 3-4 dni aku pada, aku nowy, ładowanie OK tak że usterka trudna do zlokalizowania
C230 coupe rok 2001
pozdrawiam
C230 Coupe 2001r.
WDB2037471A159984
edelos997
VIP
Posty: 195
Rejestracja: 18 lut 2015, o 10:52
VIN: brak VIN
Lokalizacja: Wrocław

Post autor: edelos997 » 22 paź 2015, o 20:49

Wzorek, Pan Mucha na klecińskiej ogarnie Ci temat w bardzo rozsądnych pieniądzach.
Diagnostyka Star Diagnosis, Lexia, Clip, Vas o szczegóły zapytaj na PW.
Awatar użytkownika
MrRudeGuy
Użytkownik
Posty: 22
Rejestracja: 21 maja 2016, o 18:43
VIN:
Lokalizacja: Wrocław

Re: Wroclaw - warsztat, opinie

Post autor: MrRudeGuy » 30 maja 2016, o 23:42

Hej, witam wszystkich!

wydaje mi sie, ze za duzo pali moja gwiazda, dzis podpieli mi go pod kompa i pokazal zero bledow, ale 13.2l jak na Wrocek przy spokojnej jezdzie (no dwa razy dostal troche zeby spradzic jak idzie ;) ) to wg mnie troche za duzo i szukam przyczyny. Mialem "nadzieje",ze to cos sonda, ale mechanik machnal reka i powiedzial, ze moze to cos z mechanika i tam by trzeba bylo szukac, ale niby czego? :)

W temacie zlotow, zaproponowalem spotkanie we Wrocku, moze ktos z was chcialby sie spotkac i powymieniac spostrzezeniami?

Pozdrawiam
:mb: C200 163KM WDB2037451A120987 :mb:
misha1982
VIP
Posty: 968
Rejestracja: 13 maja 2009, o 07:18
VIN:
Lokalizacja: wroc

Re: Wroclaw - warsztat, opinie

Post autor: misha1982 » 31 maja 2016, o 09:34

Takie spalanie to norma w mieście z m111 163km, poczytaj opinie innych użytkowników, danymi serwisowymi nie ma co sobie głowy zawracać.
C200 SPORTCOUPE KOMPRESSOR 2002,
WDB2037451A286150
Awatar użytkownika
hubertozz
Użytkownik
Posty: 7
Rejestracja: 10 sie 2017, o 21:09
VIN: WDB2030061F021332
Lokalizacja: Wrocław

Re: Wroclaw - warsztat, opinie

Post autor: hubertozz » 21 maja 2018, o 12:20

Witam!
Jaki warsztat na zawieszenie polecacie?
W203 2.2 CDI SEDAN 2000
misha1982
VIP
Posty: 968
Rejestracja: 13 maja 2009, o 07:18
VIN:
Lokalizacja: wroc

Re: Wroclaw - warsztat, opinie

Post autor: misha1982 » 28 maja 2018, o 02:18

Ja robie u koleszki. Ul. Swojczycka za stacją Orlenu
C200 SPORTCOUPE KOMPRESSOR 2002,
WDB2037451A286150
harbor
Użytkownik
Posty: 20
Rejestracja: 13 gru 2018, o 20:55
VIN: WDB2032461F594876

Re: Wroclaw - warsztat, opinie

Post autor: harbor » 15 gru 2018, o 08:37

Witam,
Panowie jaki warsztat polecacie do sprawdzenia rozrządu? Pomiar łańcucha i stan kół zębatych.
W203 1.8 kompressor 143 KM M271 WDB2032461F594876
Proceder
Użytkownik
Posty: 1
Rejestracja: 26 lis 2018, o 15:44
VIN: brak VIN

Re: Wroclaw - warsztat, opinie

Post autor: Proceder » 24 gru 2018, o 09:31

Podpinam się pod pytanie, gdzie w okolicach Wrocławia jest mechanik, ktory zna się na rozrządzie m271?
Awatar użytkownika
Dziki Mar
Moderator
Posty: 2545
Rejestracja: 5 paź 2016, o 18:58
VIN: WDB2110891B355007

Re: Wroclaw - warsztat, opinie

Post autor: Dziki Mar » 24 gru 2018, o 09:34

Regulamin forum masz do przeczytania.
W203 C200 M271 2005 Był :smutny:
W211 E320 CDI OM642 4Matic 2008 Jest :rotfl:
W245 B180 CDI (chip) OM640 2010 Jest :ok:

ALBUM

Regulamin Forum
ODPOWIEDZ

Wróć do „DOLNOŚLĄSKIE”