panel klimatyzacji

Moderator: Dziki Mar

ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
Wacek117
VIP
Posty: 20
Rejestracja: 18 maja 2008, o 23:21
VIN:
Lokalizacja: Wrocław

panel klimatyzacji

Post autor: Wacek117 » 9 lip 2008, o 22:45

Witam
Czy ktoś z Was drodzy forumowicze wie czy można bez żadnych przeróbek wymienić panel klimatyzacji ze zwykłego na taki z wyświetlaczem?
pozdrawiam
MB W203 220cdi automat, 2003
Awatar użytkownika
sabt
VIP
Posty: 396
Rejestracja: 3 lis 2007, o 16:44
VIN:
Lokalizacja: Suwałki

Post autor: sabt » 10 lip 2008, o 10:37

kiedyś już o to pytałem i nie uzyskałem odpowiedzi , ale jak dowiadywałem się to jedni mówią że można inni odwrotnie. Jak wymienisz daj znać
Były w203 2.2 CDI
Muciek_(Y)
Użytkownik
Posty: 341
Rejestracja: 25 kwie 2008, o 13:55
VIN:
Lokalizacja: ...

Post autor: Muciek_(Y) » 10 lip 2008, o 10:43

Wydaje mi się że można ale trochę to skomplikowane bo to z wyświetlaczem ma więcej kabelków. Więc albo podłączysz bezproblemowo albo będziesz musiał dokupić kilka rzeczy... :zacieszacz: :zacieszacz: :zacieszacz: :zacieszacz: pzdr
Do kiedyś ;)
Awatar użytkownika
zablockm
VIP
Posty: 375
Rejestracja: 13 maja 2008, o 10:35
VIN:
Lokalizacja: Warszawa / Otwock
Kontakt:

Post autor: zablockm » 10 lip 2008, o 11:25

witam

ja mam tak u siebie zrobione miałem panel "thermatic" teraz mam "thermotronic"
panel działa ok. zadnych kabli nie dokładałem .zerknij w moją galerie

pozdr
C270 - 2001 - 212 KM/506 Nm - EX
C320 - 2000 - 218 KM - ELEGANCE - EX
Oferuję najnowsze mapy do systemów nawigacji dla MB i nie tylko. STAR DIAGNOSIS Zapraszam. Tel. 512-771-333
lisc
VIP
Posty: 7
Rejestracja: 10 lip 2008, o 10:40
VIN:
Lokalizacja: radom

Post autor: lisc » 10 lip 2008, o 13:01

zablockm, zablockm, Kolego mam taką samą nawigacje z TV jak ty w swym aucie mam pytanie czy moze sa jakies kody zeby mozna było oglądać TV ponieważ u mnie po wł. TV jest komunikat NO TV moze masz jakąs instr.obsł. auto jest sprowadzone z włoch moze tu jest jakis proble ze strojeniem?
Awatar użytkownika
zablockm
VIP
Posty: 375
Rejestracja: 13 maja 2008, o 10:35
VIN:
Lokalizacja: Warszawa / Otwock
Kontakt:

Post autor: zablockm » 10 lip 2008, o 13:37

witam

nie mam tunera tv, w schowku mam zamontowane dvd.

z tego co piszesz jesli wyswietla Ci sie "no tv"tez nie masz tunera tv

pisałem o tym w poprzednich postach.
użyj wyszukiwarki bo temat poruszany był wielokrotnie

pozdr
C270 - 2001 - 212 KM/506 Nm - EX
C320 - 2000 - 218 KM - ELEGANCE - EX
Oferuję najnowsze mapy do systemów nawigacji dla MB i nie tylko. STAR DIAGNOSIS Zapraszam. Tel. 512-771-333
Awatar użytkownika
bartek.iz
VIP
Posty: 789
Rejestracja: 13 mar 2008, o 00:12
VIN: WDB2030461F850320
Lokalizacja: Warszawa

Post autor: bartek.iz » 10 lip 2008, o 14:00

Ciekawe jak to się tyczy wymiany na panel klimatyzacji z wyświetlaczem w W203 po liftingu ?? wie ktoś?? :)
C180 Kompressor, sedan - Avantgarde 2006r.
Awatar użytkownika
Anat
Użytkownik
Posty: 99
Rejestracja: 9 lip 2008, o 12:39
VIN: WDB2030081F5XXXXX
Lokalizacja: Warszawa/Grodno (BY)
Kontakt:

Post autor: Anat » 10 lip 2008, o 14:58

Mam inny problem z panelem bez wyświetlacza. Jak wyłączam autoklime - wentylator zasuwa na maksa. Jeżeli mocniej przycisnąć panel to szybkość spada do ustawionej. Zdaje się że odchodzi tam jakaś wtyczka ale nie wiem jak to sie zdemontować. Może ktoś już zdejmował panel klimy i radia? :?:
Ostatnio zmieniony 10 lip 2008, o 23:43 przez Anat, łącznie zmieniany 1 raz.
W203 C220CDI XII.2003r. z Webasto :ok:
WDB2030081F5XXXXX :nunu:
Awatar użytkownika
Wacek117
VIP
Posty: 20
Rejestracja: 18 maja 2008, o 23:21
VIN:
Lokalizacja: Wrocław

Post autor: Wacek117 » 24 lip 2008, o 00:17

Zakupiłem na Allegro panel klimatyzacji z wyświetlaczem, zamieniłem (kabeki pasują wprost nic nie trzeba dokładać) i wszystko działa jak w książce jest napisane. I tym sposobem mam super bryczkę. :hurra:
MB W203 220cdi automat, 2003
Awatar użytkownika
Anat
Użytkownik
Posty: 99
Rejestracja: 9 lip 2008, o 12:39
VIN: WDB2030081F5XXXXX
Lokalizacja: Warszawa/Grodno (BY)
Kontakt:

Post autor: Anat » 24 lip 2008, o 17:33

Wacek117 pisze:Zakupiłem na Allegro panel klimatyzacji z wyświetlaczem, zamieniłem (kabeki pasują wprost nic nie trzeba dokładać) i wszystko działa jak w książce jest napisane. I tym sposobem mam super bryczkę. :hurra:
To pewnie jesteś w stanie podpowiedzieć jak to rozkręsić aby dostać się do kabelków?
W203 C220CDI XII.2003r. z Webasto :ok:
WDB2030081F5XXXXX :nunu:
Awatar użytkownika
Wacek117
VIP
Posty: 20
Rejestracja: 18 maja 2008, o 23:21
VIN:
Lokalizacja: Wrocław

Post autor: Wacek117 » 24 lip 2008, o 21:27

Poradę znajdziesz tutaj, aczkolwiek Forumowicz pisze o wymianie radia, lecz demontaż konsoli jest taki sam.

viewtopic.php?t=679
MB W203 220cdi automat, 2003
krolik2002
Użytkownik
Posty: 166
Rejestracja: 15 maja 2008, o 19:13
VIN:
Lokalizacja: wawa

Post autor: krolik2002 » 25 lip 2008, o 01:31

Wacek117 pisze:Zakupiłem na Allegro panel klimatyzacji z wyświetlaczem, zamieniłem (kabeki pasują wprost nic nie trzeba dokładać) i wszystko działa jak w książce jest napisane. I tym sposobem mam super bryczkę. :hurra:
jak troszkę poużywasz to napisz czy wszystko w 100% działa. Kuźwa to byłby rekord świata :rotfl:
C270 CDI 2002r
Awatar użytkownika
bartek.iz
VIP
Posty: 789
Rejestracja: 13 mar 2008, o 00:12
VIN: WDB2030461F850320
Lokalizacja: Warszawa

Post autor: bartek.iz » 25 lip 2008, o 11:33

ciekawe czy w modelach w203 po lifcie można też bez żadnych problemów zmienić panel klimy na wyświetlacz :rotfl:
C180 Kompressor, sedan - Avantgarde 2006r.
krolik2002
Użytkownik
Posty: 166
Rejestracja: 15 maja 2008, o 19:13
VIN:
Lokalizacja: wawa

Post autor: krolik2002 » 25 lip 2008, o 14:06

z tego co patrzyłem........to na panelu z wyświetlaczem jest nie tylko dwustrefowo regulowana temperatura ale i osobno reguluje się gdzie ma wiać. Poza tym jest jeszcze klawisz (u góry po lewej stronie) od jakiegoś oczyszczania powietrza.

Prawdę mówiąc.....wątpię aby to wszystko działało ale obym się mylił
C270 CDI 2002r
Awatar użytkownika
xymiz
VIP
Posty: 231
Rejestracja: 8 gru 2007, o 00:58
VIN:
Lokalizacja: PL

Post autor: xymiz » 25 lip 2008, o 14:47

Porownujac funkcje obydwoch wersje klimy zapewne na wypasoinym panelu beda dzialaly wszystkie opcje z panelu podstawowego. Wedlug mnie nie beda dzialaly opcje z wypasionej wersji klimy bo nie ma takiego osprzetu w aucie i sama przekladka panelu nie pomoze.
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
Ostatnio zmieniony 26 lip 2008, o 21:41 przez xymiz, łącznie zmieniany 1 raz.
C 200 Kompressor A.D. 2002 ASB

album_personal.php?user_id=116
ODPOWIEDZ

Wróć do „Klimatyzacja i ogrzewanie”