Oryginalne radio nie dziala bez zapłonu

Moderator: Dziki Mar

ODPOWIEDZ
rk4diusz
VIP
Posty: 30
Rejestracja: 15 cze 2021, o 21:15
VIN: WDC2030422r152759

Oryginalne radio nie dziala bez zapłonu

Post autor: rk4diusz »

Cześć :mb: po zalaniu SAMa I wizycie u elektryka nie dziala mi automatyczne włączenie radia, jak i nie można jego wlaczyc bez zapłonu. Dość uciążliwe bo na dodatek resetuje mi za każdym razem pamięć i pierwsze co, to odpala mi się jakaś czeska stacja radiowa.

Wiem, że byla rozbierana deska, obudowa bezpieczników. Jest jakiś schemat elektryczny który poprowadzi mnie który przewód idący do stacyjki jest od pamięci radia? Może się przerwał, poluzował, albo coś.

2004 polift, standardowe radio na płyty.
wdc2030422r152759 :mb:
Awatar użytkownika
maciekolo
Użytkownik
Posty: 453
Rejestracja: 13 paź 2017, o 08:36
VIN: WDB2153751A006117

Re: Oryginalne radio nie dziala bez zapłonu

Post autor: maciekolo »

Tym zarządza magistrala CAN.
Stacyjki MB Klucze Rybka - dorabianie, naprawa, kodowanie, obudowy
Star Diagnosis Radom
Zerowanie sterowników - Virgin
rk4diusz
VIP
Posty: 30
Rejestracja: 15 cze 2021, o 21:15
VIN: WDC2030422r152759

Re: Oryginalne radio nie dziala bez zapłonu

Post autor: rk4diusz »

maciekolo pisze: 11 paź 2021, o 22:02 Tym zarządza magistrala CAN.
Ale nie mam w ogóle zasilania bez stacyjki. A jak przekręcę kluczyk słyszę pracę głowicy cd.

Zauważyłem również, że nie mam zasilania w gniazdzie zapalniczki - o ile w ogóle miałem jak kupowałem samochod. Światło w schowku mam.
wdc2030422r152759 :mb:
Awatar użytkownika
maciekolo
Użytkownik
Posty: 453
Rejestracja: 13 paź 2017, o 08:36
VIN: WDB2153751A006117

Re: Oryginalne radio nie dziala bez zapłonu

Post autor: maciekolo »

Widać jakaś przeróbka była.
Stacyjki MB Klucze Rybka - dorabianie, naprawa, kodowanie, obudowy
Star Diagnosis Radom
Zerowanie sterowników - Virgin
ODPOWIEDZ

Wróć do „Audio, nawigacja i telefon”