złącze

Moderator: Dziki Mar

ODPOWIEDZ
rafczad
Użytkownik
Posty: 5
Rejestracja: 14 wrz 2019, o 14:23
VIN: WDB2030081F455547

złącze

Post autor: rafczad »

Witam nie znalazłem nigdzie a może ktoś z kolegów lub koleżanek wie co to jest o takim numerze 002 546 79 40. Mam z tego wypięty jeden kabelek i nie wiem czy tak ma zostać czy trzeba to podpiąć i czy ma znaczenie w które miejsce?
rafczad
Użytkownik
Posty: 5
Rejestracja: 14 wrz 2019, o 14:23
VIN: WDB2030081F455547

Re: złącze

Post autor: rafczad »

naprawdę nikt nie wie do czego służy ta kostka pod kierownicą ? i nie chodzi o złącze diagnostyczne.
Awatar użytkownika
Przybek
VIP
Posty: 1945
Rejestracja: 8 lis 2017, o 02:23
VIN: WDB2032081F659063
Lokalizacja: Łódź

Re: złącze

Post autor: Przybek »

Jest weekend a nie wszyscy czekają aż komuś się coś w struclu zesra żeby zaraz biec z pomocą. A ta kostka po numerze to złącze magistrali CAN - wystarczyło w googlu wpisać numer który podałeś.
lechita
VIP
Posty: 573
Rejestracja: 8 maja 2016, o 17:09
VIN: WDB2030071F447330
Lokalizacja: mazowieckie

Re: złącze

Post autor: lechita »

A złącza magistrali CAN nie wpina się nigdzie, ponieważ w razie potrzeby do niej wpina się wtyk 2-przewodowy w celu dołączenia urządzenia współpracującego z tą magistralą.
Niech kolega @rafczad nic z tym złączem nie ,,kombinuje", jeżeli nie ma takiej potrzeby.
Największym wrogiem postępu nie jest błąd, lecz lenistwo.
rafczad
Użytkownik
Posty: 5
Rejestracja: 14 wrz 2019, o 14:23
VIN: WDB2030081F455547

Re: złącze

Post autor: rafczad »

o to chodzi że jest tam jeden krótki wtyk-2 przewodowy nie podpięty a pasujący do tej magistrali i wisi sobie przy niej a 7 innych jest wpiętych a u mnie świeci się kontrolka SRS a diagnosta nie ma łączności z całym systemem
Awatar użytkownika
Przybek
VIP
Posty: 1945
Rejestracja: 8 lis 2017, o 02:23
VIN: WDB2032081F659063
Lokalizacja: Łódź

Re: złącze

Post autor: Przybek »

A czym diagnosta się podpina?
rafczad
Użytkownik
Posty: 5
Rejestracja: 14 wrz 2019, o 14:23
VIN: WDB2030081F455547

Re: złącze

Post autor: rafczad »

w serwisie mercedesa , stwierdził że najprawdopodobniej nie ma łączności z winy stacyjki i jak zacząłem rozbierać próbując dostać się do stacyjki zauważyłem właśnie ten nie podpięty wtyk

Widzę że temat można zamknąć niestety nic więcej w temacie się nie dzieje .

Unikaj dublowania postów. Od tego jest opcja edytuj post. [Dziki Mar]
ODPOWIEDZ

Wróć do „Elektronika”