przecinek pisze:Zawór jest w środku pompy , ciężko powiedzieć jaki czas nigdy tego nie sprawdzałem se stoperem może to być kilka godzin lub nawet dni , czemu tak dopytujesz masz jakiś z tym problem ? nawet jak wcale ciśnienia nie trzyma to nie jest to żaden problem , u mnie ciśnienie trzymało w serii ale po wymianie pompy na sportową fakt że w niej był zaworek ale musiałem go wykręcić bo pompa nie zmieściła się w koszyku ciśnienie spadało od razu po wyłączeniu pompy

Dopytuję bo chcę sprawdzić układ paliwowy i być pewny, że wszystko jest ok, a to wiąże się z problemem, który wspominałem już w innym temacie a mianowicie:
"Jeżeli gorący silnik odstawie na 30-40 min to gaśnie od razu po pierwszym odpaleniu. Nie zgaśnie jeżeli wcisnę pedał gazu do spodu w momencie gdy obroty spadają (odratuje go przed zgaśnięciem) . W każdym innym przypadku dobrze odpala."
Z tego co udało mi się zauważyć to są dwie możliwości, że albo zalewa silnik i brakuje mu powietrza albo brakuje mu paliwa. Jakby zalewało silnik to w momencie jak zgaśnie i wykręcę świecę to kolor da mi odpowiedź typu: jak czarna to zalewa a jak brązowa to brak paliwa ?
Po wciśnięciu pedału gazu czas wtrysku się wydłużył tak samo jak otwarcie przepustnicy. To sugeruje trochę brak paliwa. Teraz zastanawiam się czy to nie będzie wina regulatora ciśnienia, bo jak jest ono za małe to pomimo wyliczeń komputera, że czas wtrysku 2ms powinien być dobry do uruchomienia auta to przy zbyt słabym ciśnieniu tego paliwa poleci po prostu za mało.
Po wizycie u kilku mechaników w okolicy z pytaniem czy zmierza mi ciśnienie na listwie w punkcie pomiarowym wszyscy stwierdzili, że nie mają takie złączki. Trochę mnie to zdziwiło i zastanawiam się czy to złącze jest rzeczywiście jakieś nietypowe ? Chcąc kupić nawet jakiś zestaw z manometrem do pomiaru nie jestem pewny na dobrą sprawę czy jest tam w zestawie odpowiednia złączka do tego silnika.
Chyba, że wiecie co to za złącze i można kupić sam adapter z manometrem i samemu sobie to pomierzyć ??
Poniżej daje trzy wykresy. Pierwszy i drugi wykres to dobre odpalenie przy czym nie wiem dlaczego raz przepustnica przymyka się od razu na 2 stopnie a drugim razem otwiera na 30 stopni a co za tym idzie zwiększa czas wtrysku. Trzeci to odpalenie z dodaniem gazu i odratowaniem od zgaśnięcia.
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.